W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Przepyszna surówka z kopru włoskiego

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Sałatki

Przepyszna surówka z kopru włoskiego

Właściwie to wstyd trochę wpisywać do PieceOfCake przepis tak prosty - ale może ktoś akurat nie wpadł na pomysł tej surówki? Doskonale pasuje do ryby i potraw typu tażin, a tak naprawdę, to do wszystkiego. A, i wspomaga trawienie, gdyby komuś na tym zależało.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 4 bulwy kopru włoskiego
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Przepyszna surówka z kopru włoskiego - Opis przyrządzania:

Z kopru włoskiego zdejmujemy zewnętrzne grube warstwy, odcinamy zielone "piórka", przycinamy podstawę.
Koper starannie myjemy w zimnej wodzie i osuszamy.
Kroimy każda bulwę pionowo na pół, a potem w możliwie cienkie plasterki.
Wrzucamy koper do miski i solimy. Odstawiamy na kwadrans do pół godziny.
Do kopru dodajemy sok z cytryny i oliwę, mieszamy i ewentualnie za przeproszeniem pieprzymy do smaku.
Boskie!

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Przepyszna surówka z kopru włoskiego: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku



Podziel się linkiem:




Komentarze: