W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Pstrąg łososiowy z różowym pieprzem

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Danie główne z ryb

Pstrąg łososiowy z różowym pieprzem

Bardzo wygodne "gościowe" danie - przygotowujemy wszystko wcześniej, a gdy goście kończą drinki, wstawiamy rybkę do piekarnika. Podajemy z ciepłą sałatką ziemniaczaną i sałatą.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: szybkie

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 4 filety z pstrąga łososiowego
  • pęczek koperku
  • skórka starta z połowy cytryny
  • łyżka różowego pieprzu
  • sok z cytryny
  • 100 g miękkiego masła

Pstrąg łososiowy z różowym pieprzem - Opis przyrządzania:

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Rybę płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy ręcznikiem papierowym i pęsetką usuwamy ewentualnie pozostałe ości. Koperek płuczemy, osuszamy i drobno siekamy. Różowy pieprz rozgniatamy w moździerzu. Koperek, pieprz, skórkę z cytryny i łyżkę soku z cytryny mieszamy z masłem, solimy do smaku. Rybę kładziemy skórą do dołu na przygotowanej blasze. Na wierzchu rozkładamy masło i wstawiamy blaszkę do piekarnika na 10 minut. Rybę przekładamy na ogrzane talerze i natychmiast podajemy z ciepłą sałatką z ziemniaków lub po prostu młodymi kartofelkami.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: rybna

Kiedy przygotować Pstrąg łososiowy z różowym pieprzem: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku

Podobne do Pstrąg łososiowy z różowym pieprzem przepisy:

  • Pasta z wędzonej makreli nr 2
    Błyskawiczna pasta do czarnego chleba z popularnych wędzonych filetów z makreli. Nic szczególnie odkrywczego, ale skoro całkiem niezłe, to czemu by nie?
  • Łosoś z parmezanem i ziołami
    Szybki łosoś z zapieczoną ziołowo-serową "skórką". Podajemy z młodymi kartofelkami i dużą ilością sałaty.
  • Tarta z cebulą, ziemniakami i kozim serem
    Sympatyczna i solidna tarta z zimowymi warzywami. Podajemy na ciepło, z sałatką z cykorii.
  • Szpinak i ziemniaki zapiekane po włosku
    Solidna, rozgrzewająca zapiekanka z miłym posmakiem parmezanu i przypieczonych orzeszków piniowych. Podajemy z zieloną sałatą i sałatką z pomidorów (na przykład).
  • Łosoś w sosie szczawiowym
    Kwaskowaty sos szczawiowy doskonale komponuje się z łososiem - zarówno w sensie smaku, jak i estetyki. Podajemy z małymi gotowanymi kartofelkami i sałatką z ogórka.




Podziel się linkiem:


Komentarze: