Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Krem-maslany

Krem maślany

Prosty krem, nieodzowny do ozdabiania angielskich babeczek. Przyda się także do przekładania tortów, zwłaszcza biszkoptowych i bezowych.

Rodzaj dania: Przepis podstawowy

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 1

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
125 g miękkiego masła
3 łyżki przesianego cukru pudru
łyżeczka ekstraktu waniliowego
barwniki spożywcze

Opis przyrządzania:
Masło ucieramy mikserem, dodając cukier i ekstrakt waniliowy. Kiedy masa jest już puszysta i biała, możemy krem zabarwić kroplą barwnika spożywczego. Krem przechowujemy w lodówce, ale wyjmujemy na godzinę przed użyciem, gdyż tylko miękki da się rozsmarować.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024