Pyszny jesienny deser, doskonały na taki mglisty, zimny dzień, jaki mamy dzisiaj w Brukseli... Jeśli czujemy głód kaloryczny, podajemy gruszki z kulką lodów waniliowych lub miską lekko słodkiej bitej śmietany. Albo z sosem waniliowym.
Przepis na Gruszki z migdałową kruszonką >>
Letni i lekki deser z dojrzałych brzoskwiń.
Przepis na Brzoskwinie z limoncello >>
Jesień przyszła, prognoza na cały tydzień ponura - deszcz, wiatr, szaro i zimno. Może gofry pomogą przeżyć?
Przepis na Gofry (jeszcze jedne) >>
Banany na ciepło to zupełnie inne owoce, niż te na surowo. Rozgrzewający zimowy deser.
Przepis na Banany pieczone z rumem >>
Mocno cytrynowy krem przykryty złotą kruszonką. Wariacja na temat "crumble".
Przepis na Krem cytrynowy z piniową kruszonką >>
Prosty, a elegancki deser z dojrzałych jesiennych gruszek. Podajemy w ciepły dzień (bo najlepszy jest dobrze schłodzony), z domowymi kruchymi ciasteczkami.
Przepis na Mus z gruszek >>
Oby każdy elegancki deser dało się zrobić tak szybko i bezproblemowo...
Przepis na Czekoladowy krem z migdałami w karmelu >>
Słodkie, ale i lekko słonawe jednocześnie, pachnące świeżym masłem i wanilią, wypieczone na złoto ciasto... Zdecydowanie nie na codzień (ach, to masło, cukier, żółtka...), ale doskonałe od święta.
Przepis na Kruche ciasto waniliowe >>
Między deserem a napojem - pomarańczowa wersja popularnego włoskiego dania.
Przepis na Pomarańczowa sabayon >>
Nie ma nic lepszego na jesienne deszczowe popołudnie, niż szklanka herbaty i ciepłe ciastko ze śliwkami.
Przepis na Błyskawiczne ciastka ze śliwkami >>