Amerykańska wersja francuskiego sosu winegret.
Kraj pochodzenia: Francja/Stany Zjednoczone
Liczba porcji: 4 (na 1 sałatę)
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Dressing francuski - Opis przyrzÄ…dzania:
Czosnek obieramy i wyciskamy w prasce. Do słoika wlewamy ocet, oliwę i olej. Dodajemy czosnek i musztardę oraz pół łyżeczki soli, świeżo zmielony pieprz do smaku i sporą szczyptę cukru. Słoik zakręcamy i dobrze wstrząsamy, by wszystkie składniki dobrze się wymieszały. Sos przechowujemy w lodówce, a przed użyciem wstrząsamy.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Dressing francuski: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | KwiecieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |