Łatwa nalewka, dobra do polewania rozmaitych deserów. Nieodzowna jako składnik imbirowego tortu mrożonego.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 1
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Nalewka imbirowa do deserów - Opis przyrządzania:
Świeży korzeń imbiru myjemy i osuszamy, ale nie obieramy. Imbir siekamy na drobne kawałki i wrzucamy do słoika. Imbiru potrzebujemy tyle, by wypełnił słoik do 2/3 wysokości. Do słoika wlewamy dobrą słodką sherry do pełna. Odstawiamy na co najmniej tydzień. Raz dziennie słoik odwracamy, żeby smak imbiru rozszedł się po całym słoiku.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Nalewka imbirowa do deserów: trzeba zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | Kwiecień 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |