Zrobiłam wczoraj tę mangoritę dla uczczenia ostatniego ciepłego dnia. Ponieważ przypadkowy nieco dobór składników i proporcji okazał się nadzwyczaj udany, szybko go zapisuję, bo zapomnę. Drink nie jest bardzo słodki, więc jeśli ktoś chce, może sobie go dosłodzić syropem cukrowym - nam ta cierpkość właśnie odpowiadała.
Przepis na Mangorita a la Natalka >>
Wiosennie bladozielony śniadaniowy koktajl. Daje siłę na cały dzień (a przynajmniej do obiadu).
Przepis na Smoothie z awokado >>
Interesujący drink dla wszystkich - kto akurat nie pije alkoholu, po prostu rezygnuje z tequili.
Przepis na Jeszcze Jedna Krwawa Mary >>
Mocno wytrawny drink, zaostrzony dodatkowo szczyptą soli.
Przepis na Gin z limetką >>
W upalny dzień mało co dorównuje Klasycznemu Mojito - mięta, limetka, biały rum i lód...
Przepis na Mojito Absolutnie Klasyczne >>
W Indiach mają zwyczaj doprawiania herbaty rozmaitymi "korzeniami", co jest nie tylko pyszne, ale i rozgrzewające. A że idzie zima, to każdy ciepły napój się przyda... Ten konkretny przepis pochodzi z książki "International Cuisine: India", Cyrusa Todiwala, a po inną wersję sięgnijcie do przepisu Herbata "masala" (po indyjsku).
Przepis na Herbata "masala" 2 >>
Bomba z witaminą C. W czasach straszliwych, szalejących gryp o trudnych do zapamiętania skrótach, powinniśmy jak najczęściej wlewać w siebie takie soki - świeżo zrobione, zdrowe i pyszne.
Przepis na Zielony sok >>
W Wielkiej Brytanii mianem "Biskupa" (Bishop) określa się grzane porto. Hm, ciekawe dlaczego?
Przepis na Gorący Biskup >>
Dość wytrawny, przyjemnie miętowo-zielony koktajl, doskonały na aperitif. Nie wiem, dlaczego upadły anioł ma być zielony i w dodatku zimny...
Przepis na Upadły Anioł czyli Fallen Angel >>
Zupełnie przypadkowo udało mi się ostatnio zrobić sok, wyjątkowo odpowiadający mi smakiem. W związku z tym zapisuję proporcje - tak na wszelki wypadek.
Przepis na Sok bardzo zdrowy, wiosenny >>