Sosy

Tajski sos imbirowy

A+ A-

Ostry, słony i kwaskowaty sos dobrze pasuje do grillowanych krewetek i smażonej ryby.

Kraj pochodzenia: Tajlandia

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

Tajski sos imbirowy - Opis przyrządzania:

Imbir obieramy ze skórki i ścieramy na drobnej tarce. Z limetek wyciskamy sok. Dymki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Miętę i kolendrę drobno siekamy. Mieszamy razem starty imbir, sok z limetek i zioła, dodając sos sojowy.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Tajski sos imbirowy: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: