Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Coleslaw-czyli-surowka-z-kapusty

Coleslaw, czyli surówka z kapusty

Ta sałatka niewiele ma wspólnego z popularną, "plastikową" surówką z sieciowych lokali. Kolorowa i chrupiąca jest smacznym dodatkiem do smażonego i pieczonego mięsa.

Rodzaj dania: Sałatki

Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone

Liczba porcji: 8

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
1/2 małej kapusty włoskiej
1/4 główki czerwonej kapusty
3 marchewki
6 rzodkiewek
strąk czerwonej papryki
4 cebulki dymki
natka pietruszki
szklanka majonezu

Opis przyrządzania:
Kapustę włoską i czerwoną szatkujemy cienko ostrym nożem. Marchewkę obieramy i ścieramy na grubej tarce. Rzodkiewki ścieramy na tarce. Czerwoną paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w cienkie paseczki. Dymkę siekamy. Wszystkie warzywa mieszamy w dużej misce. Dodajemy garść siekanej natki. Sałatkę mieszamy ze majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024