Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Coulis-z-rabarbaru

Coulis z rabarbaru

Słodko-kwaśny owocowy sos do deserów. Znakomicie komponuje się z łagodnymi, kremowymi deserami, np. pannacottą lub kremem bawarskim. Można też nim polać naleśniki lub racuszki.

Rodzaj dania: Sosy

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: szybkie

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
300 g młodego rabarbaru
6 łyżek syropu cukrowego
grenadina

Opis przyrządzania:
Rabarbar obieramy z wąsów i siekamy. Wkładamy do garnka i gotujemy do miękkości z syropem cukrowym. Studzimy i przecieramy przez sitko – dla koloru dodajemy łyżeczkę lub dwie grenadiny (syropu z granatów).

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

PieceOfCake © 2008-2024