Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Dip-z-koziego-twarozku

Dip z koziego twarożku

Oryginalny sos do nabierania kawałkami ciepłej pity. Możemy go też użyć do polania pieczonych ziemniaków.

Rodzaj dania: Sosy

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
250 g (1/4 kg) świeżego koziego twarożku
100 ml mleka
1 kiszona cytryna
ostra suszona papryczka

Opis przyrządzania:
Twarożek wkładamy do miski i starannie mieszamy z mlekiem - powinien mieć konsystencję gęstego, łatwego do nabierania sosu. Skórkę kiszonej cytryny drobniutko siekamy i dodajemy do twarożku. Solimy i - pardon - pieprzymy do smaku (najlepiej białym pieprzem). Papryczkę rozkruszamy w rękach. Twarożek przekładamy do ładnej miseczki i posypujemy wierzch roztartą papryczką.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

PieceOfCake © 2008-2024