Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Dressing-pomaranczowo-musztardowy

Dressing pomarańczowo-musztardowy

Dobry zimowy sos do sałaty, cykorii, endywii. Z zestawień bardziej oryginalnych - mieszamy go ze startym, zblanszowanym i odsączonym dobrze selerem.

Rodzaj dania: Sosy

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
pomarańcza
łyżka oliwy z oliwek
łyżka musztardy z Dijon

Opis przyrządzania:
Z wyszorowanej pomarańczy ścieramy skórkę - tyle, ile się zmieści na łyżce do zupy. Sok wyciskamy. Ukręcamy razem skórkę, oliwę, musztardę i 2 łyżki soku. Solimy i - pardon - pieprzymy do smaku.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

PieceOfCake © 2008-2024