Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Krem-serowy-z-brandy

Krem serowy z brandy

Pikantny krem serowy używany do smarowania ciasteczek serowych lub jako dip do maczania warzyw - szczególnie łodyżek selera naciowego.

Rodzaj dania: Przystawka

Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone-Nowy Orlean

Liczba porcji: 12

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
200 g kremowego serka
200 g startego ostrego sera cheddar
3 łyżki startej na drobnej tarce cebuli
sos Worcestershire
tabasco
biały pieprz
1/3 szklanki brandy
pół szklanki drobno siekanych orzechów pekanowych
natka pietruszki

Opis przyrządzania:
W dużej misce ucieramy razem serek kremowy i cheddar. Dodajemy cebulę, łyżeczkę sosu Worcestershire, kilka kropel tabasco, ćwierć łyżeczki soli, szczyptę białego pieprzu i brandy. Ucieramy na gładką masę. Dodajemy pekany i garść siekanej natki pietruszki. Mieszamy i wstawiamy na noc do lodówki. Podajemy w temperaturze pokojowej.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować: trzeba zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024