Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Krewetki-w-ziolowym-sosie

Krewetki w ziołowym sosie

Niskokaloryczna, a przy tym bardzo smaczna i świeża w smaku przystawka. Możemy ją podać solo w pucharkach, nałożyć na bliny lub użyć jako nadzienia do pieczonych ziemniaków.

Rodzaj dania: Przystawka

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
400 g ugotowanych i obranych krewetek
100 g odtłuszczonego twarożku homogenizowanego
łyżka musztardy estragonowej
3 łyżki świeżych siekanych ziół
sok z cytryny
gałązki ziół do dekoracji

Opis przyrządzania:
Krewetki przepłukujemy zimną wodą i osączamy. Twarożek mieszamy z musztardą i ziołami - możemy użyć koperku, szczypiorku, estragonu, bazylii lub oregano. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Krewetki przekładamy do ładnych miseczek i polewamy sosem lub też mieszamy z sosem w dużej misce. Podajemy ozdobione gałązkami świeżych ziół.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: rybna

Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

PieceOfCake © 2008-2024