Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Maka-ze-spulchniaczem

Mąka ze spulchniaczem

Mąka ze spulchniaczem przydaje się przy rozmaitych wypiekach o rodowodzie anglosaskim.

Rodzaj dania: Przepis podstawowy

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: około 1 kg

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
1 kg mąki
8 łyżeczek proszku do pieczenia

Opis przyrządzania:
Mąkę kilka razy przesiewamy z proszkiem do pieczenia - chodzi o to, żeby proszek dokładnie się z mąką wymieszał. Przechowujemy w suchym miejscu.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: rybna

Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024