Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Mango-lassi

Mango lassi

Śniadaniowy koktajl, popularny w Indiach. Zasadniczo nie trzeba go słodzić, ale owoce mango różnią się zawartością cukru, więc lepiej sprawdzić. Mango powinno być rzeczywiście dojrzałe.

Rodzaj dania: Napój

Kraj pochodzenia: Indie

Liczba porcji: 2-3 szklanki

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
dojrzałe mango
szklanka zimnego mleka
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
łyżeczka cukru

Opis przyrządzania:
Mango obieramy ze skórki, odcinamy miąższ od pestki i kroimy go w kawałki. Wkładamy mango do blendera, dolewamy mleko i jogurt i miksujemy na gładki płyn. Sprawdzamy, czy nie trzeba dosłodzić. Miksujemy przez 3 minuty, żeby koktajl dobrze się spienił, po czym nalewamy do szklanek.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024