Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Mango-na-ostro

Mango na ostro

Właściwie to nie przepis, a pomysł i nie przystawka, a pogryzka do drinków.

Rodzaj dania: Przystawka

Kraj pochodzenia: Meksyk

Liczba porcji: 2-4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
nie do końca dojrzałe mango
gruba sól
ostra suszona papryczka (może być cayenne)

Opis przyrządzania:
Mango myjemy, osuszamy, obieramy ze skórki. Odcinamy miąższ od pestki, starając się uzyskać grube płaty. Kroimy miąższ w równej wielkości kostki i oprószamy solą i pokruszoną ostrą papryką. W każdą kostkę wbijamy wykałaczkę, ustawiamy "koreczki" na talerzu i podajemy do drinków.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024