Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Salsa-z-klementynek

Salsa z klementynek

Słodko-kwaśna, kolorowa i optymistyczna salsa jest doskonałym dodatkiem do białej smażonej ryby, a także - mniej oczekiwanie - do wędzonej makreli.

Rodzaj dania: Dodatek

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 2

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
2 klementynki
czerwona papryczka chilli
mały pęczek świeżej kolendry
2 cebulki dymki

Opis przyrządzania:
Z wyszorowanych klementynek obieramy skórkę. Miąższ dzielimy na cząstki, zdejmując wszelkie białe błonki i grubo siekamy. Papryczkę chilli kroimy wzdłuż na pół i pozbawiamy nasion. Drobno siekamy. Kolendrę i dymkę myjemy, suszymy i drobno siekamy. Klementynki mieszamy z papryczką, kolendrą i dymką. Lekko solimy do smaku, mieszamy i podajemy w temperaturze pokojowej.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

PieceOfCake © 2008-2024