Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Sos-czekoladowy-do-deserow

Sos czekoladowy do deserów

Ciemny sos z gorzkiej czekolady, podawany na ciepło do lodów, budyniu, gruszek Piękna Helena i innych deserów.

Rodzaj dania: Sosy

Kraj pochodzenia: Francja

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
100 ml śmietanki kremówki
100 g gorzkiej czekolady

Opis przyrządzania:
Śmietankę wlewamy do małego rondelka, wrzucamy czekoladę, połamaną na kawałki i podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając. Kiedy czekolada się rozpuści i sos będzie miał gładką konsystencję, polewamy nim deser.

Temperatura podawania:ciepła

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024