Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Proszek-do-pieczenia

Proszek do pieczenia

Domowy proszek do pieczenia, bez aluminium i innych dodatków, bezglutenowy, a co najważniejsze - bez sztucznego posmaku!

Rodzaj dania: Przepis podstawowy

Kraj pochodzenia: USA

Liczba porcji: dowolna

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
2 części winianu potasu (cream of tartar)
1 część sody oczyszczonej

Opis przyrządzania:
Wymieszać starannie winian potasu i sodę, na przykład w słoiczku.
Przed każdym użyciem dobrze wstrząsnąć i rozmieszać, bo taki proszek nie zawiera żadnych środków antyzbrylających.
Używać tak, jak kupny - czy to odmierzany łyżeczką, czy w gramach.
Ciasto z dodatkiem domowego proszku rośnie równo i pięknie, i nie ma nieprzyjemnego posmaku chemii!

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024