Napój-deser dla wielbicieli kawy białej i słodkiej. A takich jest całkiem sporo...
Kraj pochodzenia: Włochy
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Kawa bardzo mrożona - Opis przyrządzania:
Espresso studzimy i mieszamy z mlekiem skondensowanym. Dolewamy połowę śmietanki. Przelewamy napój do wysokich szklanek i wstawiamy do zamrażalnika na 4 godziny. Wyjmujemy szklanki kwadrans przed podaniem, zaś tuż przed podaniem ubijamy resztę śmietanki. Każda porcję ozdabiamy kleksem bitej śmietany i posypujemy (artystycznie) mieloną kawą.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Kawa bardzo mrożona: trzeba zrobić wcześniej
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna