Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Beurre-manie

Beurre manie

Klasyczny sposób na zagęszczanie sosów do pożądanej konsystencji.

Rodzaj dania: Przepis podstawowy

Kraj pochodzenia: Francja

Liczba porcji: dowolna

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
masło
mąka

Opis przyrządzania:
Rozcieramy palcami miękkie masło z taką samą ilością zwykłej mąki. Kiedy masa będzie jednolita, wkładamy do zamykanego plastikowego pudełka i przechowujemy w lodówce. Kawałki beurre manie rozpuszczamy w gotującym się sosie, mieszając, aż sos osiągnie właściwą konsystencję.

Temperatura podawania:ciepła

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024