W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X
Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Beurre manie

Przepis podstawowy

Beurre manie

Klasyczny sposób na zagęszczanie sosów do pożądanej konsystencji.

Kraj pochodzenia: Francja

Liczba porcji: dowolna

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • masło
  • mąka

Beurre manie - Opis przyrządzania:

Rozcieramy palcami miękkie masło z taką samą ilością zwykłej mąki. Kiedy masa będzie jednolita, wkładamy do zamykanego plastikowego pudełka i przechowujemy w lodówce. Kawałki beurre manie rozpuszczamy w gotującym się sosie, mieszając, aż sos osiągnie właściwą konsystencję.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Beurre manie: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: