Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Nalewka-imbirowa-do-deserow

Nalewka imbirowa do deserów

Łatwa nalewka, dobra do polewania rozmaitych deserów. Nieodzowna jako składnik imbirowego tortu mrożonego.

Rodzaj dania: Napój

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 1

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
świeży imbir
słodka sherry

Opis przyrządzania:
Świeży korzeń imbiru myjemy i osuszamy, ale nie obieramy. Imbir siekamy na drobne kawałki i wrzucamy do słoika. Imbiru potrzebujemy tyle, by wypełnił słoik do 2/3 wysokości. Do słoika wlewamy dobrą słodką sherry do pełna. Odstawiamy na co najmniej tydzień. Raz dziennie słoik odwracamy, żeby smak imbiru rozszedł się po całym słoiku.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować: trzeba zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

PieceOfCake © 2008-2024