Łatwa nalewka, dobra do polewania rozmaitych deserów. Nieodzowna jako składnik imbirowego tortu mrożonego.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 1
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Nalewka imbirowa do deserów - Opis przyrządzania:
Świeży korzeń imbiru myjemy i osuszamy, ale nie obieramy. Imbir siekamy na drobne kawałki i wrzucamy do słoika. Imbiru potrzebujemy tyle, by wypełnił słoik do 2/3 wysokości. Do słoika wlewamy dobrą słodką sherry do pełna. Odstawiamy na co najmniej tydzień. Raz dziennie słoik odwracamy, żeby smak imbiru rozszedł się po całym słoiku.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Nalewka imbirowa do deserów: trzeba zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska