Grzaneczki z klasycznym wierzchem z tuńczyka. Delikatne i bardzo smaczne, są doskonałą zakąską do białego wina.
Kraj pochodzenia: Włochy
Liczba porcji: 8
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Crostini z pastą z tuńczyka - Opis przyrządzania:
Świeżo ugotowane ziemniaki rozgniatamy na piure. Tuńczyka odsączamy z oleju na sitku. Dodajemy do piure i miksujemy razem na gładką masę. Solimy i - za przeproszeniem - pieprzymy do smaku. Dodajemy majonez oraz osączone z zalewy i drobno posiekane kapary. Jeszcze raz starannie mieszamy. Crostini pogrzewamy chwilę w piekarniku, aż będą ciepłe. Smarujemy pastą, ozdabiamy całymi kaparami i natychmiast podajemy.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: rybna
Kiedy przygotować Crostini z pastą z tuńczyka: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna