Zdecydowanie nie jest to danie dietetyczne. Ale za to jakie dobre!
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
GorÄ…ca czekolada z cynamonem - Opis przyrzÄ…dzania:
Czekoladę ucieramy na tarce. Mleko i śmietankę wlewamy do garnka. Wrzucamy kawałki cynamonu i podgrzewamy na małym ogniu, nie dopuszczając do zagotowania. Kiedy płyn jest gorący, wsypujemy czekoladę i mieszamy trzepaczką, aż cała się rozpuści i dobrze wymiesza z mlekiem i śmietanką. Wyjmujemy cynamon i podajemy gorącą czekoladę w filiżankach. Kto chce, niech sobie dosłodzi lub dodatkowo posypie cynamonem.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Gorąca czekolada z cynamonem: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna