Słodka, kremowa i lekko pikantna świeżym imbirem - herbata zdecydowanie deserowa. Świetny "pocieszacz" przy złym, zimowym samopoczuciu.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Herbata imbirowa - Opis przyrzÄ…dzania:
3 i 1/2 szklanki wody wlewamy do rondelka. Dodajemy imbir. Zagotowujemy i zestawiamy z ognia. Wsypujemy herbatę, mieszamy i przykrywamy. Zostawiamy w spokoju na 5 minut. Dolewamy oba rodzaje skondensowanego mleka. Mieszamy i przelewamy napój przez gęste sitko. Wlewamy do blendera i miksujemy, aż się spieni. Rozlewamy do szklanek i ewentualnie dosładzamy do smaku - można dolać więcej słodkiego skondensowanego mleka.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Herbata imbirowa: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska