Orzeźwia w nawet najbardziej upalny dzień. Przepis doskonały dla tych, którzy właśnie kupili sobie wyciskarkę do cytrusów i chcą ją natychmiast wypróbować.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 8
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Mintada czyli napój miętowy - Opis przyrządzania:
Cukier wsypujemy do rondelka i dolewamy szklankę wody. Podgrzewamy na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Syrop przelewamy do miski. Dodajemy 2 szklanki zimnej wody, sok pomarańczowy, sok z różowych grejpfrutów, sok z limetek oraz sok z cytryny. Dodajemy liście mięty, podarte na drobne kawałki. Wszystko dobrze mieszamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę, żeby mintada była rzeczywiście zimna. Podajemy napój z kostkami lodu.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Mintada czyli napój miętowy: trzeba zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska