Mocny, nie za słodki koktajl o pomarańczowym aromacie - Campari nie tylko "uwytrawnia" smak, ale dodaje też koloru.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 6-8
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Słoneczko - Opis przyrządzania:
Campari, Cointreau i gin wstawiamy kilka godzin wcześniej do lodówki. Pomarańczę szorujemy w gorącej wodzie, osuszamy i kroimy, razem ze skórką, w zgrabne cząstki. Oziębione alkohole odmierzamy do szklanego dzbanka i mieszamy długą łyżką. Do szklaneczek lub kieliszków wrzucamy po kostce lodu, nalewamy koktajl, a brzeg każdej szklaneczki (kieliszka) dekorujemy cząstkami pomarańczy. Podajemy natychmiast.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Słoneczko: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych
Styl potrawy: nowatorska