Brukselka jest nie tylko ładna, ale i bardzo smaczna, pod warunkiem jednak, że ugotujemy ją al dente! Miękka brukselka traci cały swój urok.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 6
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Brukselka z boczkiem - Opis przyrzÄ…dzania:
Brukselkę czyścimy ze zwiędłych liści i starannie płuczemy. Gotujemy w dużej ilości osolonej wody na półmiękko - uwaga, nie przegotować! W między czasie kroimy w kostkę wędzony boczek lub bekon. Podsmażamy na teflonowej patelni na chrupko. Brukselkę odcedzamy i posypujemy boczkiem. Podajemy natychmiast.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: warzywa
Kiedy przygotować Brukselka z boczkiem: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska