W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Ceviche z łososia z mlekiem kokosowym

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Przystawka

Ceviche z łososia z mlekiem kokosowym

Bardzo egzotyczny łosoś na (niemal) surowo.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: szybkie

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 400 g bardzo świeżego filetu z łososia bez skóry
  • 3 limetki
  • 3 kawałki trawy cytrynowej
  • 150 ml mleka kokosowego
  • kilka listków świeżej kolendry

Ceviche z łososia z mlekiem kokosowym - Opis przyrządzania:

Rybę myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie, wąskie kawałki. Z umytych limetek wyciskamy sok. Trawę cytrynową obieramy z wierzchnich twardych liści - potrzebny nam jest tylko sam środek. Kroimy go (ten środek) w cienkie plasterki. Łososia układamy na szklanym półmisku, solimy i - za przeproszeniem - pieprzymy do smaku. Polewamy sokiem z limetek i mieszamy. Dodajemy trawę cytrynową i mleko kokosowe. Mieszamy raz jeszcze i odstawiamy na pół godziny do lodówki. Raz czy dwa mieszamy. Przed podaniem ozdabiamy listkami kolendry.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: rybna

Kiedy przygotować Ceviche z łososia z mlekiem kokosowym: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: egzotyczna

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: