Bardzo egzotyczny łosoś na (niemal) surowo.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Ceviche z łososia z mlekiem kokosowym - Opis przyrządzania:
Rybę myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie, wąskie kawałki. Z umytych limetek wyciskamy sok. Trawę cytrynową obieramy z wierzchnich twardych liści - potrzebny nam jest tylko sam środek. Kroimy go (ten środek) w cienkie plasterki. Łososia układamy na szklanym półmisku, solimy i - za przeproszeniem - pieprzymy do smaku. Polewamy sokiem z limetek i mieszamy. Dodajemy trawę cytrynową i mleko kokosowe. Mieszamy raz jeszcze i odstawiamy na pół godziny do lodówki. Raz czy dwa mieszamy. Przed podaniem ozdabiamy listkami kolendry.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: rybna
Kiedy przygotować Ceviche z łososia z mlekiem kokosowym: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: egzotyczna