Pyszne małe grzaneczki do zupy.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Grzanki parmezanowe - Opis przyrządzania:
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Chleb tostowy kroimy w kostkę. Wkładamy do miski i polewamy łyżką oliwy z oliwek. Posypujemy łyżką świeżo startego parmezanu i starannie mieszamy. Wysypujemy kostki chleba na blachę i wstawiamy mniej więcej 10 minut do piekarnika (pilnujemy!), aż grzaneczki będą złote. Podajemy do zup lub posypujemy nimi sałatki.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Grzanki parmezanowe: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | Październik 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |