W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Grzanki parmezanowe

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Przepis podstawowy

Grzanki parmezanowe

Pyszne małe grzaneczki do zupy.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 4 kromki tostowego chleba bez skórki
  • oliwa z oliwek
  • świeży parmezan

Grzanki parmezanowe - Opis przyrządzania:

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Chleb tostowy kroimy w kostkę. Wkładamy do miski i polewamy łyżką oliwy z oliwek. Posypujemy łyżką świeżo startego parmezanu i starannie mieszamy. Wysypujemy kostki chleba na blachę i wstawiamy mniej więcej 10 minut do piekarnika (pilnujemy!), aż grzaneczki będą złote. Podajemy do zup lub posypujemy nimi sałatki.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Grzanki parmezanowe: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: