Prosty krem, nieodzowny do ozdabiania angielskich babeczek. Przyda się także do przekładania tortów, zwłaszcza biszkoptowych i bezowych.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 1
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Krem maślany - Opis przyrządzania:
Masło ucieramy mikserem, dodając cukier i ekstrakt waniliowy. Kiedy masa jest już puszysta i biała, możemy krem zabarwić kroplą barwnika spożywczego. Krem przechowujemy w lodówce, ale wyjmujemy na godzinę przed użyciem, gdyż tylko miękki da się rozsmarować.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Krem maślany: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | Październik 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |