W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X
Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Mąka ze spulchniaczem

Przepis podstawowy

Mąka ze spulchniaczem

Mąka ze spulchniaczem przydaje się przy rozmaitych wypiekach o rodowodzie anglosaskim.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: około 1 kg

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 1 kg mąki
  • 8 łyżeczek proszku do pieczenia

Mąka ze spulchniaczem - Opis przyrządzania:

Mąkę kilka razy przesiewamy z proszkiem do pieczenia - chodzi o to, żeby proszek dokładnie się z mąką wymieszał. Przechowujemy w suchym miejscu.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: rybna

Kiedy przygotować Mąka ze spulchniaczem: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: