Rzecz bardzo prosta i błyskawiczna w wykonaniu - a taka dobra. Imbirowym masłem smarujemy kawałki piernika, grzanki, bułeczki... lub też kładziemy na gorących placuszkach (patrz przepis na amerykańskie placuszki).
Kraj pochodzenia: Wielka Brytania
Liczba porcji: 4-6
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Masło imbirowe - Opis przyrządzania:
Masło ubijamy w misce mikserem na puch. Po kropli dodajemy syrop imbirowy, cały czas ubijając. Imbir kroimy w drobniutką kostkę i dodajemy do masła, mieszamy. Doprawiamy szczyptą mielonego imbiru i przekładamy do miseczki. Podajemy do grzanek, piernika lub świeżego pieczywa.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Masło imbirowe: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna