Bardzo smaczna pasta, doskonała po prostu do chleba. Możemy też nadziać nią małe ptysie lub kruche słone babeczki - ozdabiamy paseczkiem suszonego pomidorka i listkiem bazylii.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: szklanka
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Pasta z suszonych pomidorów - Opis przyrządzania:
Pomidory odsączamy z oleju i kroimy w mniejsze kawałki. Czosnek obieramy. Mozarellę odsączamy i kroimy w kawałki. Pomidory, czosnek, mozarellę i masło wkładamy do malaksera lub blendera i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pastą smarujemy grzanki, kawałki świeżej bułki lub nakładamy do małych słonych foremek.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Pasta z suszonych pomidorów: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | Październik 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |