Lżejsza odmiana naszej mizerii.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Sałatka z ogórków z ziołami - Opis przyrządzania:
Ogórki myjemy, wycieramy i kroimy wzdłuż na pół. Łyżeczką wydłubujemy pestki, po czym kroimy ogórki na cienkie półplasterki.
Do dużej miski wlewamy jogurt i dodajemy łyżkę oliwy z oliwek, 2 łyżeczki białego octu winnego, trochę soli i pieprzu. Dokładnie mieszamy.
Do sosu dodajemy pokrojone ogórki i siekane zioła: 2 łyżki świeżej mięty, łyżkę szczypiorku i 2 łyżki koperku. Starannie wszystko mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Sałatka z ogórków z ziołami: trzeba zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska