W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Sałatka z ogórków z ziołami

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Sałatki

Sałatka z ogórków z ziołami

Lżejsza odmiana naszej mizerii.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 3 spore ogórki sałatkowe
  • 1/2 szklanki naturalnego jogurtu naturalnego
  • oliwa z oliwek
  • biały ocet winny
  • świeża mięta
  • szczypiorek
  • koperek

Sałatka z ogórków z ziołami - Opis przyrządzania:

Ogórki myjemy, wycieramy i kroimy wzdłuż na pół. Łyżeczką wydłubujemy pestki, po czym kroimy ogórki na cienkie półplasterki. Do dużej miski wlewamy jogurt i dodajemy łyżkę oliwy z oliwek, 2 łyżeczki białego octu winnego, trochę soli i pieprzu. Dokładnie mieszamy.
Do sosu dodajemy pokrojone ogórki i siekane zioła: 2 łyżki świeżej mięty, łyżkę szczypiorku i 2 łyżki koperku. Starannie wszystko mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Sałatka z ogórków z ziołami: trzeba zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: