W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Sos wiejski

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Sosy

Sos wiejski

Dobry sos do hamburgerów, z wyraźnym czosnkowo-ziołowym aromatem.

Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone-Texas

Liczba porcji: 1/2 szklanki

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 6 łyżek majonezu
  • duży ząbek czosnku
  • mały pęczek natki pietruszki
  • mały pęczek koperku
  • sproszkowana cebula
  • sok z cytryny

Sos wiejski - Opis przyrządzania:

Ząbek czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę. Natkę i koperek drobno siekamy. Zioła i czosnek mieszamy z majonezem, dodajemy sporą szczyptę sproszkowanej cebuli. Doprawiamy sokiem z cytryny i solą. Do czasu podania trzymamy w lodówce.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Sos wiejski: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: