Dość rzadki, jasnobrÄ…zowy i sÅ‚ony sos o charakterystycznym rybnym (ale nie nieprzyjemnym) zapachu. Powstaje z esencji uzyskanej z maÅ‚ych rybek lub krewetek, dÅ‚ugo fermentujÄ…cych na sÅ‚oÅ„cu - brzmi to strasznie, ale sos jest naprawdÄ™ nieoceniony jako przyprawa. Używany gÅ‚ównie w poÅ‚udniowo-wschodniej Azji.
« | WrzesieÅ„ 2023 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |