W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X
Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Kreolska surówka z kapusty

Sałatki

Kreolska surówka z kapusty

Biało-zielona, pełna witamin surówka typu coleslaw, uzupełniona o typowe dla kuchni kreolskiej składniki. Świetna do domowych hamburgerów, skrzydełek z grilla, kiełbasek...

Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone-Nowy Orlean

Liczba porcji: 6

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 300 g cienko poszatkowanej białej kapusty
  • zielona papryka
  • 4 gałązki selera naciowego
  • mała cebula
  • 6 łyżek majonezu
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • łyżka cukru
  • sól selerowa

Kreolska surówka z kapusty - Opis przyrządzania:

Paprykę myjemy, usuwamy ogonki i nasiona, kroimy w cienkie paski. Seler naciowy myjemy, obieramy z wąsów i kroimy w cienkie plasterki Cebulkę obieramy z łusek i cienko kroimy. Wszystkie warzywa mieszamy w dużej misce, dodając trochę soli do smaku. Robimy sos: mieszamy razem majonez, ocet, cukier, łyżkę wody i sporą szczyptę soli selerowej. Sosem polewamy surówkę i bardzo starannie mieszamy.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: warzywa

Kiedy przygotować Kreolska surówka z kapusty: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: