W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Mango na ostro

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Przystawka

Mango na ostro

Właściwie to nie przepis, a pomysł i nie przystawka, a pogryzka do drinków.

Kraj pochodzenia: Meksyk

Liczba porcji: 2-4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • nie do końca dojrzałe mango
  • gruba sól
  • ostra suszona papryczka (może być cayenne)

Mango na ostro - Opis przyrządzania:

Mango myjemy, osuszamy, obieramy ze skórki. Odcinamy miąższ od pestki, starając się uzyskać grube płaty. Kroimy miąższ w równej wielkości kostki i oprószamy solą i pokruszoną ostrą papryką. W każdą kostkę wbijamy wykałaczkę, ustawiamy "koreczki" na talerzu i podajemy do drinków.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Mango na ostro: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: