W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Sos wiśniowy

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Sosy

Sos wiśniowy

Słodko-kwaśny sos deserowy, doskonały przede wszystkim jako dodatek do ciasta czekoladowego.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 6

Czas przygotowania: szybkie

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 2 paczki (każda po 450g) mrożonych wiśni bez pestek
  • 200 g cukru

Sos wiśniowy - Opis przyrządzania:

Wiśnie wkładamy do dużego, najlepiej miedzianego rondla. Wsypujemy cukier i stawiamy rondel na średnim gazie. Gotujemy, co jakiś czas mieszając, aż cukier się rozpuści i wiśnie puszczą sok. Zwiększamy płomień gazu i gotujemy sos, aż zgęstnieje. Będzie to trwało jakieś 20 minut. Podajemy na ciepło lub po zupełnym wystygnięciu.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować Sos wiśniowy: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: