Zasadniczo z alkoholi preferujÄ™ wino wytrawne i whisky. Ale taki ajerkoniaczek, mmm...
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: około litr
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Ajerkoniak (pyszny!) - Opis przyrzÄ…dzania:
Jajka starannie myjemy w ciepłej wodzie, osuszamy i wbijamy do miski. Dodajemy cukier puder i cukier waniliowy i miksujemy, aż powstanie puszysty kogel-mogel. Stopniowo, cały czas miksując, dolewamy mleko skondensowane, spirytus i rum. Gotowy ajerkoniak przelewamy do butelek i zakręcamy.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Ajerkoniak (pyszny!): można zrobić wcześniej
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych
Styl potrawy: klasyczna