Smaczne wegetariańskie sandwicze, gotowe w kilka minut. Pamiętajmy, że bagietka musi być naprawdę świeża i chrupiąca!
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Bagietka z fetÄ… i cukiniÄ… - Opis przyrzÄ…dzania:
Bagietkę kroimy na 4 części. Każdą część rozcinamy wzdłuż, ale z jednego boku, żeby nie przeciąć całkiem na pół. Fetę odsączamy z oliwy i rozgniatamy widelcem na pastę. Cukinie myjemy, odcinamy końce i ścieramy na grubej tarce. Solimy i - za przeproszeniem - pieprzymy. Dodajemy 2 łyżki oliwy ze słoika z fetą i starannie mieszamy. Orzeszki piniowe podpiekamy na złoto na suchej patelni, cały czas mieszając, gdyż strasznie łatwo się przypalają. Studzimy i dodajemy wraz z kminem rzymskim do fety. Mieszamy. Dolne części bagietek smarujemy fetą z dodatkami, na fecie rozkładamy cukinię. Sandwicze zamykamy i zjadamy.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Bagietka z fetą i cukinią: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska