W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X
Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Koktajl z kwiatem czarnego bzu

Napój

Koktajl z kwiatem czarnego bzu

Piękny koktajl, elegancki i smaczny. Oczywiście robimy go późną wiosną, kiedy kwitną czarne bzy...

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 1

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 3 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu
  • 20 ml calvadosu
  • 100 ml zimnego wytrawnego cydru
  • kwiat czarnego bzu

Koktajl z kwiatem czarnego bzu - Opis przyrządzania:

W szklaneczce mieszamy syrop z kwiatów czarnego bzu i calvados. Wysoką szklankę do drinków napełniamy do połowy lodem. Wlewamy syrop z calvadosem i dopełniamy zimnym wytrawnym cydrem. Szklaneczkę dekorujemy kwiatem czarnego bzu (najpierw wytrząsamy z niego zadomowione robaczki) i natychmiast podajemy.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować Koktajl z kwiatem czarnego bzu: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: