Biało-zielona, pełna witamin surówka typu coleslaw, uzupełniona o typowe dla kuchni kreolskiej składniki. Świetna do domowych hamburgerów, skrzydełek z grilla, kiełbasek...
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone-Nowy Orlean
Liczba porcji: 6
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Kreolska surówka z kapusty - Opis przyrządzania:
Paprykę myjemy, usuwamy ogonki i nasiona, kroimy w cienkie paski. Seler naciowy myjemy, obieramy z wąsów i kroimy w cienkie plasterki Cebulkę obieramy z łusek i cienko kroimy. Wszystkie warzywa mieszamy w dużej misce, dodając trochę soli do smaku. Robimy sos: mieszamy razem majonez, ocet, cukier, łyżkę wody i sporą szczyptę soli selerowej. Sosem polewamy surówkę i bardzo starannie mieszamy.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: warzywa
Kiedy przygotować Kreolska surówka z kapusty: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna