W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Marchewka glazurowana

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Dodatek

Marchewka glazurowana

Delikatne małe marcheweczki pokryte glazurą są znakomitym dodatkiem do białego mięsa.

Kraj pochodzenia: Belgia

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: szybkie

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 1/2 kg małych marchewek
  • 6 łyżek masła
  • 2 łyżki jasnego miodu
  • mielony imbir

Marchewka glazurowana - Opis przyrządzania:

Marchewki skrobiemy i płuczemy. Gotujemy je w niedużej ilości wody przez 15 minut. Odcedzamy i przekładamy do żaroodpornego naczynia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na patelni roztapiamy razem masło i miód. Dodajemy pół łyżeczki mielonego imbiru i mieszamy, aż składniki się połączą. Marchewki polewamy miodowym masłem i delikatnie potrząsamy naczyniem, by marchewki równomiernie pokryły się sosem. Solimy. Naczynie wstawiamy do piekarnika i pieczemy 10 minut. Podajemy do białego mięsa.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Marchewka glazurowana: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: