Marynata z dodatkiem gładkiej i ostrej musztardy z Dijon; doskonała do marynowania steków i wieprzowiny.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: na 300-500 g mięsa
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Marynata musztardowo-cytrynowa - Opis przyrzÄ…dzania:
Cytrynę szorujemy w gorącej wodzie, osuszamy. Ścieramy skórkę z połowy cytryny, zaś z całej wyciskamy sok. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Mieszamy razem na gładki sos skórkę i sok z cytryny, czosnek, musztardę, olej i ocet. Doprawiamy do smaku pieprzem i zalewamy mięso. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godziny, a najlepiej na noc.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Marynata musztardowo-cytrynowa: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska