Kolejne smaczne masło, które idealnie nadaje się do położenia na gorącym wołowym steku.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 6-8
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Masło z czerwonym winem - Opis przyrządzania:
Wino wlewamy do rondelka, dodajemy grubo posiekany czosnek, listek laurowy i pieprz. Gotujemy tak długo, aż wino zredukuje się do 2 łyżek. Wówczas przelewamy je przez sitko i zostawiamy do ostudzenia. Masło ubijamy w misce i wkręcamy po trochu zredukowane wino. Solimy i - pardon - pieprzymy do smaku. Dodajemy trochę siekanej natki. Wstawiamy na mniej więcej godzinę do lodówki, a kiedy masło nieco stwardnieje, toczymy z niego wałek. Wałek owijamy folią plastikową i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Kiedy zupełnie zastygnie, kroimy w plastry o grubości półtora centymetra. Pokrojone w plastry masło możemy zamrozić.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Masło z czerwonym winem: trzeba zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska